Plastik Cerrahi > Meme Estetiği

Meme Dikleştirme

Kendi vücuduna karşı olumsuz bir algı geliştirmiş olan bireyler vücutlarındaki bazı olumsuzlukları değiştirmek için bazı operasyonlara olumlu bakarlar. Meme dikleştirme operasyonu da bunlardan biridir. Bazı bireyler göğüslerinden memnun olmayabilir. Çeşitli sıkıntılardan dolayı göğüste sarkma meydana gelmiş olabilir. Bunun için harekete geçen birçok kadın estetiğini kaybettiğini düşündüğü memelerini daha sıkı yapmak ve dikleştirmek için bir dizi operasyona başvurur. Sadece sarkık göğüsler değil büyüyen meme başı da estetik görünüme olumsuz katkı sağlar. Operasyon geçirmeden önce operasyonun ayrıntılarını öğrenmek gerekir. Emzirme, anestezi şekli, operasyon riskleri gibi bilgilerin uzman hekim tarafından verilmesi gerekir. Ameliyatın adı Mastopeksi’dir. Mastopeksi meme hacmini küçültmeksizin dikleştirme ve düzenleme yapma işlemidir.

Ameliyat Yöntemleri

Ameliyat yöntemleri, Parsiyel Mastopeksi, meme başı çevresinden yapılan dikleştirme (Benelli yöntemi), lolipop

meme dikleştirme, meme küçültme ve dikleştirme, meme büyütme ve dikleştirme gibi uygulamalardır. Kullanılan yöntemlere gelince meme protezi kullanıp hacim kazandırmak, kendi yağ dokusunun transferiyle hacim vermek dikleştirme kazandırmak, ters T diye bilinen ve lolipopa ilave olarak meme altında iz bırakan memem dikleştirme işlemi, sadece meme başı mememin altında uzanan bir çizgi ile yapılan dikleştirme gibi çok farklı müdahalelerdir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyatlar, sarkan cilt dokusu yeniden şekillendirip toparlanarak fazla derinin çıkartılması sağlanır. Meme başı meme estetiğinin kaybolması ile birlikte yer değiştirmiştir. Bu ameliyatla birlikte meme başı olması gereken yere getirilir. Memenin sarkıklığına göre değişik şekillerde iz kalabilir. Hangi yöntem uygulanırsa uygulansın meme başında iz kalması doğal bir süreçtir. Birçok kadının merak ettiği nokta operasyon geçirmeden dikleştirmesi sağlanabilir mi sorusudur. Spor veya egzersiz ile sağlanamayacak kadar zor bir olaydır. Kullanılan yöntemlere gelince meme protezi kullanıp hacim kazandırmak, kendi yağın transferiyle hacim vermek dikleştirme kazandırmak, terstir diye bilinen ve ilave olarak meme altında iz bırakan deme dikleştirme işlemi, sadece meme başı mememi altında uzanan bir çizgi ile yapılan dikleştirme gibi çok farklı müdahaleler vardır.

Mastopeksi ameliyatı herkes için uygun olmayabilir. Hastanın memesindeki sarkıklık orta derecede ise ve ameliyat izlerinden rahatsız olmayacağını düşünürse bu ameliyatı olmasında fayda vardır. Ama ciddi bir sarkıklık söz konusu ise ameliyat izini kabul etmesi gerekir. Hastalar ameliyat sonrasında dik ve şekilli bir göğse sahip olacaklardır. Ameliyat sonrasında oluşan izlerden rahatsız olma konusu ise kişisel bir problemdir. Mastopeksi ameliyatından sonra emzirme için önemli olan süt kanallarına ve süt bezlerine ameliyat sırasında hiç müdahale edilmemiş olmasıdır. Bazı ameliyatlarda meme ucu kaydırılıp değiştirildi ise emzirememe gibi ihtimaller de ortaya çıkabilir. Bu durumun işlem öncesi doktorla konuşulmasında çok büyük fayda vardır.

Meme dikleştirme ameliyatı öncesinde uzman bir doktor tarafından muayene yapılması şarttır. Riskli hasta durumlarında ve 40 yaş üstü kadınlarda meme ultrasonografisi ve mamografi ile göğüs tam olarak değerlendirilip, ona göre karar verilir. Operasyona girecek hastaların ameliyattan çok önce sigarayı bırakması ve anti-inflamatuar ilaçları kullanmaması gerekir. İlaç konusunun doktorla beraber kararlaştırılması daha doğru olacaktır. Ameliyatlar genel anestezi kullanılır. İleri derecede meme sarkması olan hastalara meme küçültme ameliyatına benzer işlemler yapılabilir. Küçük sarkmalar var ise meme altına silikon protez yerleştirilebilir. Ameliyatın süresi ise iki ila 4 saat arasında değişmektedir. Ameliyat öncesi tüm detayları doktorunuzla konuşmanız çok önemlidir.

Meme dikleştirme ameliyatından sonra buz kompres tedavisine hemen başlanır. Dikişlerin üzerinde ince bantlar vardır. Kanama ve serum birikimi riskine karşı meme dikleştirme ameliyatında koyulan drenler iki gün sonra çıkartılır. Drenlerin çıkartılmasından sonra duş alınabilir. Göğsün şeklinin oturması için ameliyat sonrası sporcu sütyeni giydirilir. Ameliyat sonrasında şişlik ve ödem olması çok normal bir süreçtir. Ameliyatın üzerinden 8 veya 10 hafta geçtikten sonra meme son şeklini almaya başlayabilir. Ameliyattan sonra ağır bir şey kaldırmak veya itmeye çalışmak göğse zarar verir. Ameliyat sonrası zorlayıcı sporlardan uzak durmak gerekir. Uzman hekimin önerdiği sütyen tipi düzenli olarak kullanılmalıdır. Meme başı süt bezi kanallarına dokunulmamış ise emzirme fonksiyonu kaybolmaz. Ameliyat sonrası en az bir hafta cinsel ilişkiden uzak durmak gerekir.

Meme dikleştirme operasyonu gerçekleştirdikten sonra komplikasyon olma oranı çok düşüktür. Ancak yine de meme içinde enfeksiyon gelişebilir. Dikkatli hasta takibiyle bu süreç rahat atlatılır. Ayrıca ameliyat sonrası memenin içinde kan birikmesi anlamına gelen hematom gelişebilir. Ameliyat sonrası uzman hekimin görüşüne başvurarak gerekli kontrollerin sağlanması oluşabilecek komplikasyonların önüne geçmeyi sağlar. Ameliyat sonrası hekiminizin tavsiyelerine uyar ve dikkatli olursanız hiçbir olumsuz durum yaşanmadan 8-10 hafta sonra tamamen iyileşmiş ve şekli oturmuş göğüslere sahip olabilirsiniz.

Meme dikleştirme ameliyatları kişiye özel bir planlama gerektirdiğinden bu ameliyatın ücreti de operasyona göre değişiklik gösterir. Operasyon sırasında kullanılacak materyaller ve operasyonun büyüklüğü ücreti ile orantılıdır. Ameliyat olmadan önce uzman hekim ile görüşülerek operasyon büyüklüğüne göre ücret netleştirilebilir.

Ameliyat sonrasında komplikasyonların ortaya çıkışını engellemek için uzman görüşlerine uyulmalıdır. Ameliyat sonrasında iki hafta istirahat etmek gerekir. Ameliyat sonrasındaki ilk hafta kol kullanımı sınırlandırılmalıdır. Araba kullanımı da sakıncalıdır. Kolların yavaş yavaş hareket ettirilmesi gerekir. Bu dönemde memeler ağır ve ağrılı olacaklardır. Ameliyatı sonrası göğüs hassasiyeti gelişebilir. Hissiz veya ileri derecede hassas duyarlı bir durum baş gösterebilir. Meme başları duyarsızlaşabilir. İlk aylarda belirgin olan ameliyat izleri sonradan belirginliğini kaybeder. Bandajlar çıkarlarına kadar ağır egzersizlerden ve spordan kaçınılmalıdır. Normal gündelik hayat hareketleri ve egzersizleri başlamak için önce doktorla konuşulmalıdır. Ameliyat sonrası doktorun verdiği ilaçlar kullanılmalı, ekstra ilaveler yapılmamalıdır.

Son yıllarda yeni yöntemler eklenmektedir. Özellikle Vertikal Mammoplasti adı verilen yeni bir cerrahi teknik tercih edilir olmuştur. Bu teknikte ters T şeklinde bir iz değil de meme başından aşağıya inen ve sadece dikey olan bir iz ortaya çıkar. Vertikal Mamoplasti büyük ve iri memeler için uygun bir teknik değildir. Estetik kaygı bireyin gereksiz operasyonlar geçirmesine sebebiyet verebilir. Konusunda uzman kişilerden bilgi alıp uzman cerrahlar eşliğinde bu işlemlerin yapılması garantili sonuçlar verir. Operasyonlar hakkında geniş bilgiye ulaşmak için kurumumuzla irtibata geçebilir randevu talep edebilirsiniz.

Sizi Bekliyoruz

Ücretsiz Ön Görüşme İçin Bizimle İletişime Geçin

Sağlıklı ve güzel hissetmek için ihtiyacınız olan her şey Etiler Esthetique’de.
Shopping Basket